“Vannak, akik szerint a Rudas elnevezés, a fürdő vendégeit Pestről átszállító komp rúdjára utal. Mások délszláv etimológiát sejtenek a szó mögött, a ruda (bánya) délszláv kifejezés alapján, ami ugyanazt jelenti, mint a Mineralbad német elnevezés. A fürdő törökül illidzse, a tabáni szerbek és bosnyákok Rudna-ilidzsének nevezték. A rudna-ból ered a ruda (bánya) főnév, szóösszetételeiben pedig ásványt, ásványost jelöl. Rudna ilidzse tehát annyit jelent, mint ásványvízfürdő, németül Mineralbad. Vagyis a fürdő neve a délszláv-török Rudna ilidzse elnevezésből német közvetítéssel magyar nyelven a Rudas fürdő lett.”


A fél évezredes múlttal rendelkező, gyönyörű fürdő ismét olyan feladat elé állított minket, mely próbára tette kreativitásunkat, erőnket és hagyománytiszteletünket is: igényes berendezéssel, a műemléki szabályokat pontról pontra betartva, ugyanakkor saját ízlésvilágunknak is megfelelve alakítottuk ki és nyitottuk meg a Rudas Cafét. Sok szempontból is különleges ez a büfé, hiszen egyrészt kiemelt turistalátványosság területén található, illetve egyedül itt árulunk alkoholos frissítőket is vendégeinknek. Mindegy, hogy fürdőzés előtt, után, vagy épp közben éreznek ügyfeleink csillapíthatatlan étvágyat, vagy szomjúságot, széles kínálatunkból egészen biztosan megtalálják, amire vágynak.

Az a visszajelzésekből is látszik, hogy elég odafigyeléssel, szakértelemmel és a ránk jellemző igényességgel sikerült elérni azt, ami első pillantásra igen nehéz feladatnak tűnt (másodjára még nehezebbnek): a Rudas Gyógyfürdő hangulatához és patinájához tökéletesen illeszkedő, mégis korszerű vendéglátóegységet hoztunk itt létre.